Expedition 

Expedition kombinerar snabbhet, stabilitet, volym, vikt och design väldigt bra! Få kajaker kan matcha dess mångsidiga funktioner. En av de första sakerna man lägger märke till på denna kajak är dess eleganta linjer. Expedition har en modern svensk form, vilket innebär att det är bredare bakom sittbrunnen. Den svenska formen ger också kajaken en längre vattenlinje. Jämfört med andra lika stabila kajaker så är den mycket snabb. Man märker direkt hur stabilt och säkert det känns när vågorna kommer utan förvarning under en havstur. Om man är ute i dåligt väder kommer man att bli förvånad över hur väl den bibehåller hastighet, trots de dåliga förhållandena. När man ger sig ut på längre resor kommer man att uppskatta de stora och rymliga luckorna detta kajak erbjuder. Expeditionen kommer med två generöst tilltagna, vattentäta avdelningar och ett litet nåbart lagringsutrymme idealiskt för mobiltelefoner. Den kommer också med en speciell lucka för ett fiskespö eller lanterna. Vi har lyckats tillverka en av de bästa havskajakerna på marknaden som har en unik känsla av stabilitet och säkerhet tillsammans med dess mångsidighet. Denna kajak har bara en gräns och det är du!

Expedition HV är det bästa valet för paddlare mellan 75 kg och 100 kg. 
Expedition LV Kajaken är idealisk för damer, korta män och juniorer.

Läs mer:

Victory HV kayak

Victory är en stabil, men inte alltför stabil kajak. En för stor stabilitet leder till våldsamma rörelser i vågor, en upplevelse som man inte får i denna kajak. Istället har dess ursprungliga stabiliteten tonas ner något till förmån för utmärkt sekundär stabilitet. Detta ger väl förutsägbara rörelser i vågiga förhållanden och nära nog garanterar för en torr färd, något som gynnar alla, experter såväl som nybörjare.  Victory är kursstabil och lättstyrd, både på långa turer samt i allmänt lekpaddlande. 

Discovery 420

Kom ut på vattnet med lätthet: Discovery ger allt i ett nätt litet paket! Kajaken är följsam och stabil; plus att den har ett distinkt format skrov som lämpar sig till ett stort antal varierande dagsutflykter. Discovery är lätt och mycket enkel att hantera, dessutom gär den att finjustera för att uppfylla allas personliga preferenser. Denna mini-havskajak är precis vad man behöver för att utforska allt från öppna havsvatten i grov sjö till stiltje floder och sjöars vilda skönhet. Discovery är fantastisk för fisketurer. En hög nivå av stabilitet gör att man kan känna sig säker medan man fokuserar på att dra in en fisk. 

Läs mer: Seabird Discovery

Seabird

     Order: Stockholmkajak.se